Kasvinsuojeluaineista löytyvä eränumero ei ole siellä turhaan. Vain eränumero takaa jäljitettävyyden ongelma tilanteissa.

Lue lisää...

Saksassa jäi tammikuussa 2010 viranomaisten haaviin EU:n markkinoille tarkoitettu suuri lasti laittomia ja väärennettyjä kasvinsuojeluaineita.

Aiemmin EU:n alueelle Kiinasta tuodut epäilyttävät tuote-erät saivat viranomaiset kiinnostumaan Eurooppaan tuotavasta tavarasta.  Samainen Kiinalainen toimija oli tuomassa suurempaa tavaraerää tammikuussa Saksaan ja paikalliset viranomaiset paikansivat epäilyttävän rahdin Hampurin satamassa. Kävi ilmi että siinä olevat tuotteet eivät olleet rahtikirjojen mukaisia. Kyseessä oli 28 tonnia laittomia kasvinsuojeluaineita sekä tuoteväärennöksiä, jotka oli tarkoitettu myyntiin EU:n sisämarkkinoille. Tutkimuksissa on selvinnyt että epäilty Kiinalainen yritys on pyrkinyt systemaattisesti tuomaan laittomia tuotteita myytäväksi nimenomaisesti EU-maissa.

Lue lisää...

Tuoteväärennös on laiton tuote, joka on tahallisesti valmistettu muistuttamaan alkuperäistä tuotetta. Kasvinsuojeluaineiden väärennöksiä on vaikea havaita, sillä tuotteiden aistinvaraisesti havaittavat ominaisuudet voivat olla samanlaiset.

Kasvinsuojeluaineiden myynnissä tuoteväärennökset ovat jo saaneet merkittävän osuuden. Väärennösten osuus maailmankaupasta on noin 6 %.  Tavaravirtojen kasvu maanosien välillä ja suurten vapaakauppa-alueiden (lue kontrolloimattomien) syntyminen ovat luoneet maaperää väärennöksille. Väärennökset ovat yleensä johtavien valmistajien tunnettuja tavaramerkkejä.

Lue lisää...